Chris Noble

Styreleder
Representant for forskning og undervisning
chris.noble@nofima.no

Chris Noble tok Bachelor-graden i marin biologi ved University of Liverpool, før han gjennomførte en doktorgrad om fôring av atlantisk laks ved University of Glasgow. Han har nesten 20 års post-doktoral erfaring i forskning innen akvakultur, bl.a. ved University of Glasgow og ved Teikyo University of Science and Technology i Japan. Han har arbeidet siden 2007 ved Nofimas hovedkontor i Tromsø, først som forsker og deretter som seniorforsker siden 2011. Han har brede interesser innenfor både grunn- og anvendt forskning, med spesiell fokus på fiskevelferd. Han har undervist i dette temaet ved universitetet i Tromsø siden 2015.

Hans arbeid innenfor fiskevelferd har fokusert spesielt på utviklingen og anvendelsen av Operational Welfare Indicators (OWIs) til laks og andre aktuelle arter innen akvakultur. Han har også interessert seg i utviklingen og testingen av skreddersydd miljøberikelse til bruk både i laboratorieforsøk og i felten. Han er dessuten interessert i mulighetene som digitaliseringen gir når det gjelder overvåkning av fiskevelferd, både på laboratoriet og i felten.

Han er spesielt interessert i vitenskapelig kvalitet, og målene som er uttrykt i 3R-konseptet. Han ser også et behov for en fjerde R (Relevance), for å sikre at resultatene fra anvendt forskning og prosedyrene som brukes der er representative og overførbare til feltforhold.

Chris Noble ledet prosjektet Enrich-Fish om miljøberikelse av laks i laboratorieforsøk, som Norecopa deltok i.

Styreleder
This page was updated on 05 July 2023

Fant du det du lette etter?

Ja, jeg fant det! Nei, jeg fant det ikke!

Takk for din tilbakemelding! Vær oppmerksom på at vi ikke kan kontakte deg hvis ikke du oppgir din epostadresse.

Hva lette du etter?

Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan forbedre informasjonen på siden. På forhånd takk for hjelpen! Vennligst skriv inn din epostadresse hvis du vil ha et svar.

Kontakt oss gjerne på e-post hvis du har spørsmål.

Takk for din tilbakemelding! Vær oppmerksom på at vi ikke kan kontakte deg hvis ikke du oppgir din epostadresse. 

Abonnér på nyhetsbrevene fra Norecopa