Siden etableringen i oktober 2007 har Norecopa arbeidet mest med problemstillinger innenfor bruken av fisk, vilt og laboratoriedyr i forskningen. Husdyrforsøk utgjør imidlertid et annet viktig segment, som Norecopa kommer til å vie tid til i fremtiden, i den utstrekningen ressursene strekker til.

Norecopa arrangerte et internasjonalt konsensusmøte om bruken av husdyr i forskning den 26.-28. september 2012 på Gardermoen. Møtet tok opp både forsøk i husdyrmiljøer og utfordringene knyttet til bruken av husdyr i tradisjonelle laboratoriemiljøer. Presentasjonene fra foredragsholderne, oversikter over retningslinjer for husdyrforsøk, et konsensusdokument fra deltagerne og andre ressurser legges ut der.

Enkelte av de mer generelle retningslinjene for dyreforsøk som Norecopa har samlet på sine nettsider, vil være direkte eller indirekte relevante til husdyrforsøk. Det gjelder også nettsidene om statistisk design, og til en viss grad sidene med faglig stoff om forsøk på fisklaboratoriedyr og vilt.

Det er laget en egen side om minigris.

Ressurser om blodprøvetaking av høns og gris er tilgjengelige her.

Vi tar gjerne imot oppfordringer fra husdyrforskere når det gjelder flere temaer som Norecopa bør arbeide med.

This page was updated on 23 January 2024

Fant du det du lette etter?

Ja, jeg fant det! Nei, jeg fant det ikke!

Takk for din tilbakemelding! Vær oppmerksom på at vi ikke kan kontakte deg hvis ikke du oppgir din epostadresse.

Hva lette du etter?

Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan forbedre informasjonen på siden. På forhånd takk for hjelpen! Vennligst skriv inn din epostadresse hvis du vil ha et svar.

Kontakt oss gjerne på e-post hvis du har spørsmål.

Takk for din tilbakemelding! Vær oppmerksom på at vi ikke kan kontakte deg hvis ikke du oppgir din epostadresse. 

Abonnér på nyhetsbrevene fra Norecopa