Begrepet Culture of Care (omsorgskultur) brukes i det internasjonale forsøksdyrmiljøet for å signalisere at enheten er innstilt på kontinuerlig forbedring av dyrevelferden, den vitenskapelige kvaliteten av sitt arbeid, omsorg ovenfor de ansatte samt åpenhet ovenfor alle interessepartene rundt dyreforsøk.

Det dreier seg om en aktiv holdning. Det er viktig at alle ansatte er informert om og lært opp i denne kulturen fra dagen de tiltrer. Tid må settes til side for å diskutere dagens status og mulighetene for å forbedre ting. Hver ansatt bør kjenne et ansvar til å delta i prosessen.

Tett beslektet med dette er konseptet Culture of Challenge. Denne utfordringskulturen handler om å søke etter det som er akseptabelt istedenfor å nødvendigvis velge det som er akseptert. Uttrykket "fordi vi alltid har gjort det slik" bør får alarmklokkene til å ringe og det bør avstedkomme et (diplomatisk) spørsmål om det kunne være bedre måter å gjøre prosedyren på.

Det er mer informasjon, kontaktopplysninger og flere litteraturreferanser om konseptet på den engelskspråklige versjonen av denne siden.

This page was updated on 05 July 2023

Fant du det du lette etter?

Ja, jeg fant det! Nei, jeg fant det ikke!

Takk for din tilbakemelding! Vær oppmerksom på at vi ikke kan kontakte deg hvis ikke du oppgir din epostadresse.

Hva lette du etter?

Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan forbedre informasjonen på siden. På forhånd takk for hjelpen! Vennligst skriv inn din epostadresse hvis du vil ha et svar.

Kontakt oss gjerne på e-post hvis du har spørsmål.

Takk for din tilbakemelding! Vær oppmerksom på at vi ikke kan kontakte deg hvis ikke du oppgir din epostadresse. 

Abonnér på nyhetsbrevene fra Norecopa