ENRICH Fish

Mesteparten av informasjonen om dette prosjektet er kun på engelsk.

Norecopa satt av ca. kr. 100 000 fra en ekstrabevilgning som den fikk i statsbudsjettet for 2013. I september 2013 ble det sendt et brev til alle landets fiskeforskningsinstitusjoner hvor Norecopa inviterte dem til å bruke pengene til å kjøpe fri erfarne forskere som kunne skrive en fullstendig søknad om forskningsmidler til et prosjekt. Invitasjonen og en litteraturoversikt kan leses her. Pengene ble gitt til Nofima Tromsø.

I 2014 lyste Havbruksprogrammet ved Forskningsrådet ut 4 millioner kroner øremerket 3R-forskning hos fisk (søknadsfrist 3.9.14). Nofima, i samarbeid med Havforskningsinstituttet og Norecopa, sendte inn en søknad om miljøberikelse hos laks i laboratorieforsøk. Forskningsrådet fikk inn mange gode søknader og besluttet å støtte tre prosjekter, på tilsammen 12 millioner kroner. Blant disse var Nofimas søknad, med tittelen Using optimised environmental enrichment to improve the rearing conditions and welfare of Atlantic salmon in relation to the 3Rs. Den korte tittelen for dette toårige prosjektet var ENRICH Fish og hadde oppstart i mars 2015. Prosjektet har også sin egen nettadresse: www.enrich-fish.net

This page was updated on 05 July 2023

Fant du det du lette etter?

Ja, jeg fant det! Nei, jeg fant det ikke!

Takk for din tilbakemelding! Vær oppmerksom på at vi ikke kan kontakte deg hvis ikke du oppgir din epostadresse.

Hva lette du etter?

Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan forbedre informasjonen på siden. På forhånd takk for hjelpen! Vennligst skriv inn din epostadresse hvis du vil ha et svar.

Kontakt oss gjerne på e-post hvis du har spørsmål.

Takk for din tilbakemelding! Vær oppmerksom på at vi ikke kan kontakte deg hvis ikke du oppgir din epostadresse. 

Abonnér på nyhetsbrevene fra Norecopa